کارشناس ارشد پرستاری بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج، گفت: بیماری فشار خون بی سر و صدا پیشرفت و عوارض زیادی از قبیل سکته مغزی، نارسایی کلیویی و نارسایی قلبی را در فرد ایجاد می کند.
کارشناس ارشد پرستاری بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج، گفت: بیماری فشار خون بی سر و صدا پیشرفت و عوارض زیادی از قبیل سکته مغزی، نارسایی کلیویی و نارسایی قلبی را در فرد ایجاد می کند.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج؛ عبدالهادی جهانفر افزود: فشارخون؛ بیماری شایعی است که از هر 5 بزرگسال یک نفر به آن مبتلا بوده و حدود یک میلیارد نفر در گوشه و کنار جهان با آن روبرو هستند.
وی با بیان اینکه سالانه نه میلیون نفر به علت عوارض قلبی و عروقی ناشی از فشار خون جان خود را از دست می دهند، اذعان کرد: فشار خون تحت تاثیر عواملی از قبیل افزایش سن، نژاد، سابقه خانوادگی، کم تحرکی، اضافه وزن، استعمال دخانیات، استرس و مصرف بیش از حد سدیم ظهور می یابد.
جهانفر خطر ابتلا به فشار خون را در مردان میانسال و نیز افراد سیاه پوست بیشتر دانست و ادامه داد: با افزایش سن خطر ابتلا به فشارخون افزایش می یابد بگونه ای که اگر یک یا چند نفر از اعضای خانواده به این بیماری مبتلا باشند، احتمال ابتلای دیگر افراد خانواده به فشار خون بالا، بیشتر است.
وی یادآور شد: هرچه وزن بیشتر باشد احتمال ابتلای به این بیماری افزایش پیدا می کند، پس در صورت وجود اضافه وزن باید وزن خود را کاهش داد و مصرف بیش از حد سدیم(نمک) را به حداقل رساند.
کارشناس ارشد پرستاری بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج، گفت: کاهش مصرف نمک در حد 5 تا6 گرم در روز خطر بیماری های قلبی را تا 18 درصد و خطر سکته مغزی را تا 24 درصد کاهش می دهد.
وی ابراز داشت: برای کنترل فشار خون لازم است، مصرف داروها که بخشی از درمان بیماری فشارخون است به طور منظم صورت پذیرد و در صورت ابتلا به بیماری باید سبک و سیاق زندگی خود را تغییر داد.
جهانفرد افزود: متاسفانه فشار خون از بیماری هایی نیست که بتوانید یک بار آن را درمان کنید و بعد با خیال آسوده دنبال کار و زندگی بروید بلکه این بیماری تا آخر عمر نیاز به مراقبت و توجه دارد.
وی بیان نمود: برای اینکه فشار خون خود را برای همیشه تحت کنترل داشته باشید لازم است نکات تغذیه ای را اصلاح کنید بگونه ای که بهترین رویکرد غذایی برای شما مصرف میوه، سبزی، حبوبات، مواد غذایی سبوس دار و لبنیات کم چرب است و مصرف نمک و چربی های اشباع شده را باید به حداقل برسانید.
وی اضافه کرد: برخی مواد غذایی مانند کرفس، پیاز، سیر، شنبلیله، چای سبز، خرما، گلابی، زیتون، برگ زیتون، تره فرنگی، سویا، گوجه فرنگی، گریپ فروت و لیمو ترش می توانند به طور طبیعی فشار خون را پایین بیاورند و مردم توجه داشته باشند که مصرف این مواد غذایی به معنای قطع درمان دارویی نیست و باید برای مصرف آنها نظر پزشک خود را جویا شوند.
کارشناس ارشد پرستاری بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج، اظهار داشت: کاهش وزن، تنش زدایی و اجتناب از مصرف الکل و سیگار از دیگر نکات مهم و کمک کننده به کاهش فشار خون است.
جهان فر در پایان خاطرنشان کرد: افراد مبتلا به فشار خون باید از مصرف خودسرانه دارو پرهیز کرده و برای قطع یا تغییر دارو با پزشک مشورت کنند.142-5